Background
27.9.2019hyvinvointi, hyvinvoivan mielen kartta, mielenterveys, itsetuntemus

5 vinkkiä hyvään elämään!

Kukapa ei haluaisi voida hyvin? Hyvinvointi on subjektiivinen kokemus. Se mikä on minulle hyvinvointia, voi olla sinulle aivan jotakin muuta.


Hyvä ja tasapainoinen elämä on yksi tavoitelluimmista asioista rakkauden rinnalla. Ajattelen, että hyvän elämän rakentaminen on kuin metsä, jossa kasvaa erilaisia puulajikkeita. Jokainen puulaji edustaa jotakin osa-aluetta, jolla voit lisätä hyvinvointia. Alussa metsä on aukea ja puuton tila. Ensimmäisenä maahan täytyy istuttaa taimia. Sade kastelee maan ja aurinko antaa voimaa kasvuun. Rakennat hyvinvointia taimi taimelta ja joudut tekemään monenlaisia valintoja saavuttaaksesi päämäärän. Lopulta aukeasta maasta on kasvanut tuuhea metsä, joka seisoo vakaana koko elämän.

Jokaisella on vapaus omaan elämään!

Ota siis vastuu elämästäsi ja toteuta unelmiasi.


- Sami-Petteri

TIETOINEN%20L%C3%84SN%C3%84OLO-me.jpg

5 vinkkiä arjen onnellisuuden saavuttamiseen

Panosta terveyteen; fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi. Syö tuoreita ja kotimaisia kasviksia. Liiku enemmän luonnossa, kävele, pyöräile, hiihdä, tai käy vaikka uimassa. Valitse sellainen liikuntamuoto, josta sinä pidät. Aloita kevyesti, etene omassa tahdissa ja älä ahnehdi kerralla liikaa.


Panosta vielä vähän enemmän positiivisuuteen. Näe ystäviäsi ja älä murehdi asioita, joihin et voi itse vaikuttaa. Pohdi oikein tosissasi niitä asioita, jotka suojaavat sinua elämän tarjoamilta haasteilta. Näitä ovat esimerkiksi ystävät, lemmikki, perhe, työ(-kaverit) ja luonto. Panosta niiden laatuun. Äläkä unohda kehittää mieltäsi.


Älä yliarvioi työn ja rahan merkitystä. Työ ja raha eivät todellakaan ole kaikki kaikessa, vaikka raha mahdollistaa paljon. Sinulla on vain tämä yksi elämä elettävänä. Nauti elämästä itsesi, perheesi ja ystäviesi kanssa. Tee asioita, joista pidät. Monia asioita voit tehdä edullisesti ja jopa ilmaiseksi. Loput rahat voit säästää vaikkapa asuntoon tai unelmien lomamatkaan.


Ajattele positiivisesti ja hymyile! Hymyily tekee ihmeitä. Se poistaa mm. stressiä ja vapauttaa endorfiineja. Hymy myös tarttuu ja parhaimmillaan parantaa vastustuskykyä. Näin väittää ainakin inspiyr.com–sivusto. Plussaa on myös, että se ei maksa mitään.

unsplash-iI4sR_nkkbc-me

---

Artikkeli on osajulkaisu OP.MEDIAN -sivulla julkaisusta artikkelista "Haluatko voida paremmin? – Toteuta hyvinvoivan mielen kartta ja poimi viisi vinkkiä hyvään elämään". Voit käydä lukemassa koko tekstin täältä.


Julkaistu alunperin Op.median sivulla 27.6.2018

DSC_1692-me.jpg

Sami-Petteri Asikainen

Olen 29-vuotias positiivisen mielenterveyden lähettiläs, valmentaja ja laillistettu sairaanhoitaja. Asun Joensuussa puolisoni ja pian 3 vuotta täyttävän dalmatialaispojan, Børjen kanssa. Blogissani kirjoitan artikkeleja mielen hyvinvoinnista ja itsensä kehittämisestä. Artikkelit ovat suunnattu henkilöille, jotka haluavat kehittää itseään ja mielenterveyttään.